Samenwerkingen

U kunt informatie halen over algemene fysiotherapie bij: www.defysiotherapeut.com.

Informatie over bekkentherapie bij: www.nvfb.fysionet.nl.

Informatie over kinderfysiotherapie bij: www.nvfk.fysionet.nl

En informatie over het Gezondheidscentrum de Heelkom vindt u hier:

www.heelkom.nl.

 

 

Achterveldse  Wandelchallenge 2016

 

In 2015 werd Maria Lunter, diëtist in gezondheidscentrum de Heelkom, geïnspireerd door een bijeenkomst waar Bas van der Goor gastspreker was en daar over zijn Bas van der Goor foundation sprak. Samen met collega fysiotherapeut Elmar Zijl en coördinator Wypke Zuidweg, werd de Achterveldse Wandelchallenge in het leven geroepen. In 2015 deden er 20 mensen mee met de challenge, waarbij de ze uitgedaagd werden om elke dag 10.000 stappen of meer te zetten. Er werd twee keer per week gezamenlijk gewandeld onder begeleiding van een medewerker van de Heelkom. In 2015 was het een groot succes, waardoor het in 2016 met veel enthousiasme door Maria Lunter en Elmar Zijl weer gestart werd. Dit jaar deden er maar liefst 40 mensen mee met de challenge. Aan het begin werd er bij iedereen een 0-meting gedaan waarbij de lengte, het gewicht, de bloeddruk en de buikomvang werden opgenomen. Voor de start van de challenge stelt iedereen een eigen doel om te bereiken aan het einde van de drie maanden wandelen, welke afgesloten worden met een soort avondvierdaagse. Uiteindelijk worden er vier avonden achtereen gewandeld, met de keuze uit drie afstanden, te weten: 3, 5 en 10 kilometer. Op de laatste avond kwam Bas van der Goor zelf naar Achterveld afgereisd om zelf mee te wandelen met de 10 kilometer groep. Zelfs Bas van der Goor, met zijn 2,09m in lengte, gaf aan dat de wandelsnelheid van de wandelgroep erg hoog lag. Het eindpunt van de laatste wandeling was gezondheidscentrum de Heelkom, waar iedereen ontvangen werd door het bestuur van het gezondheidscentrum en een traditionele gladiool mocht ontvangen. Ook de wandelchallenge in 2016 was weer een groot succes waarbij goede resultaten zijn behaald. (resultaten) Op naar de Achterveldse Wandelchallenge 2017.

Wist U dat,

De Heelkom na de vakantie gaat starten met een wandel challenge in de Glind.  Voor mensen die graag in de buitenlucht zijn, de omgeving van de Glind willen ontdekken, laagdrempelig actief willen zijn, maar toch uitgedaagd willen worden is dit een ideale manier om te bewegen. Er zal gestart worden met een 0-meting, waarbij het gewicht, de lengte, de vetmassa, de bloeddruk en de buikomvang gemeten wordt. Deze meting zal uitgevoerd worden door Maria Lunter, diëtist, en Elmar Zijl, fysiotherapeut. De 0-meting zal 3 september 2016 uitgevoerd worden in Gezond-heidscentrum de Heelkom. Daarna zal gestart worden met de uitdaging. Elke dag een extra stuk wandelen bovenop de gewoonlijke dagelijkse beweging. Iedereen begint op zijn of haar eigen niveau en probeert op te bouwen naar het zelf gestelde einddoel en zo mogelijk daar voorbij.

Aan het einde van het programma zal er weer een meting plaatsvinden waarbij er een vergelijking wordt gemaakt met de eerste meting. Bij eerdere georganiseerde evenementen zijn erg goede resultaten behaald op de eerder genoemde punten. Uit onderzoek is gebleken dat wandelen stress verminderend, bloeddrukverlagend en een goed middel is om gewicht en vetmassa te verminderen. Het wandelprogramma wordt voor iedereen dusdanig aangeboden dat ook mensen die laag belastbaar zijn mee kunnen doen. Er zal een aantal keer gezamenlijk gewandeld worden onder begeleiding van een fysiotherapeut. Andere dagen kunt in groepsverband een wandeling gaan maken om zo uw einddoel te behalen.